top of page

Ontmaskerd: Waarom onze corona hond echt geen corona hond is!

Bijgewerkt op: 15 sep. 2023

Wij zijn in het bezit van een echte Corona hond. Maar tijdens het eerste anderhalf jaar van haar leven heb ik deze term bij elk gesprek over dat beest verdedigd.

Ik vond namelijk dat corona hond bij ons gezin niet opging, omdat onze dochter haar hele leven al graag een hond wilde hebben. Het was dan ook toeval dat we nu tot aanschaf van een viervoeter over gingen.

Het kan dan ook niet anders dat veel kennissen, familie en vrienden van ons gedacht moeten hebben toen ik voor de zoveelste keer mijn overtuigende pleidooi over onze niet corona hond: Tuurlijk Joost, bij jou was het natuurlijk weer toeval en bij de rest van de wereld heet het dat gewoon corona hond!

Nu moet je van me weten dat ik van nature niet graag doe wat iedereen doet. Dat komt deels omdat mijn brein nu eenmaal anders werkt als de meesten en dat noemen ze in mijn geval ADHD. Het gevolg hiervan is dat ik sinds een paar jaar ook weet dat ik anders denk en daarom me er soms ook naar ga gedragen.

Ik bedoel hiermee dat ik soms ook vind dat ik anders moet zijn, omdat dan denk dat mijn omgeving dat dan van me verwacht.

Net zoals ik me voor kan stellen dat een komiek soms denkt dat hij of zij voor hun omgeving de humoristische skills altijd aan moet hebben staan.

Net zoals een idioot niet altijd een idioot is, moet ik toegeven dat ik ook niet altijd anders denkt en doe als de rest van de mensheid. Vandaar dat wij nu ook gewoon een corona hond hebben!

Deze hond is net als bij de meeste hondenbezitters een extra familielid geworden. Net als bij echte nieuwe familieleden vertonen mensen dan ineens afwijkend gedrag.

Tegen kinderen en honden wordt met een idiote en vaak hoge stem gepraat. Eigen kinderen en honden kunnen altijd rekenen op een extraatje en hebben een hogere gunfactor als anderen.

Ik kan wel even zo doorgaan, maar eenieder snapt de strekking van het houden van, welke het gevolg is van de aanschaf van een hond.

Waarom we ook zoveel plezier hebben van zo’n beest is dat het gedrag zo lekker voorspelbaar is en blijft. Je weet na een tijdje welk gedrag je vriend op 4 poten in veel situaties vertoont.

Een hond heeft van nature voorspelbaar gedrag omdat ze sterk de behoefte hebben om controle op hun eigen leven te houden. Ze reageren puur op de energie en het gedrag van hun baas.

Daarom lijken honden ook altijd op hun baasjes en dus is het gedrag lekker voorspelbaar. Mensen hebben de neiging voorspelbaar en braaf te zijn en het liefst in alles.

Het voelt veilig om een beetje saai te zijn en niet te veel met je kop boven het maaiveld uit te steken en dus niet op te vallen.

Dit brave en voorspelbare gedrag zie ik in mijn vakgebied ook veel terug. Veel merken en marketing zijn ook een beetje saai en veilig. Net zoals de eigenaren en bedenkers ervan.

Alleen is de truc van goede marketing juist dat je wél met je kop boven een maaiveld uit wilt steken. Zonder een pepertje in marketing en communicatie blijft de smaak flauw en voorspelbaar.

Ben je oké met saai en voorspelbaar gedrag voor je merk, dan moet je snel vergeten wat ik allemaal schrijf.

Als je echter wilt leren hoe je door entertaining content en het toevoegen van personality geen pitloze druif meer bent in je marketing, neem dan contact met me op.

Joost Oosterwijk

Let op! Door je op mijn website in te schrijven voor de ‘Incorrecte & bijna dagelijkse 40+ tips voor ondernemers’, verzeker je, je e-mailbox van deze bijna dagelijkse 40+ tips en een mooie korting als we ooit zaken met elkaar doen. Hoe langer je op deze lijst staat hoe hoger de korting!

Niet geschikt voor gewoontedieren, lichtgeraakten, taalpuristen en angsthazen.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page