top of page

Een op voorhand bijna doodervaring

Bijgewerkt op: 15 sep. 2023

Het iconische popfestival Pinkpop was in 2016 de plek waar ik de Duitse “Tanzmetall” band Rammstein trof. Het was de slotact van de zaterdagavond en 70.000 festivalgangers werden op een overlast portie herrie getrakteerd.

Ik ben een breed georiënteerde muziekliefhebber, maar metalbands stonden nooit op mijn playlists. Al had ik vroeger wel Cd’s van Guns’n Roses en Nirvana.

Het bijna magisch aandoende strakke drumritme van Rammstein drummer Christoph Schneider maakte me ‘hooked’. Samen met de enorme vuurballen en het enige nummer dat ik mee kon zingen: Du Hast, werd het een top avond.

Ik vertel je deze ervaring om dat ik tijdens een oud en nieuw feestje van 2022 toevallig langs een advertentie van deze boys scrolde. Ze gaven een concert in Groningen! Mijn zwager, die deze avond ook aanwezig was, leek mij een uiterst geschikte partner in crime.

We hadden samen een succesvol bezoek aan de bijna bejaarde heren van Guns ’n Roses gebracht, dus moest hij Rammstein ook wel te pruimen vinden.

Nadat ik met al mijn overtuigingskracht het Pinkpop verhaal van hierboven aan hem opdrong werd hij opnieuw mijn concertmaatje.

Toen ik op 7 juli 2023 voor mijn kledingkast stond besefte ik ineens dat ik vandaag naar een concert ging waar alleen de ‘die-hard fans’ op af kwamen. Ik had natuurlijk de online aanbieding van het bijbehorende band shirt afgeslagen.

Zoals misschien niet iedereen weet zijn de merchandise producten van onze Duitse vrienden niet zo onschuldig als de groen-roze buttons en T-shirts van Doe Maar.

Dood en verderf is daar eerder op van toepassing. Zwarte kleding met schedel opdruk en metalen accessoires is daarom het kledingadvies.

Er hangt van alles in mijn kleding kast, maar het kleding advies van de doorgewinterde Rammstein fan hing er niet bij.

Het was die dag lekker weer en dus besloten we met gevaar voor eigen leven onze hip gekleurde Ibiza stijl overhemden aan te doen.

Ik weet nog dat ik dacht: We hebben allebei een mooi leven gehad tot nu toe, dus mochten we als vreemde eenden letterlijk worden opgeslokt door de wreed ogende Rammsteiners dan gaan we in ieder geval in stijl.

Gelukkig bleken de Rammsteiners veel ruimdenkender te zijn als veel conservatieve kakkers en beleefden we als enige ‘gekleurden’ een memorabele avond.

Als je het anders wilt doen als de meerderheid moet je om te beginnen een dosis lef hebben en je erop voorbereiden dat sommige mensen herhaaldelijk met hun wijsvinger tegen hun voorhoofd aantikken.

Maar als je naar je eigen marketing kijkt hoor je waarschijnlijk ook bij de meerderheid. Je kijkt naar je grootste concurrenten en doet ongeveer hetzelfde maar net een beetje anders.

De dag dat je het lef hebt en besluit het echt anders te gaan doen val je al direct op. Het is de eerste stap om de nummer 1 in je markt te worden.

Ik help je graag om kritisch naar je marketingbeleid te kijken. Het gaat je nieuwe perspectieven bieden die resultaten geven.

Als je nieuwsgierig bent geworden kom dan met mij in contact of blijf mijn blogs lezen.

Vanaf dit moment mag je, je ook inschrijven voor de ‘Incorrecte & bijna dagelijkse 40+ tips voor ondernemers’ op mijn website.

Let op! Niet voor gewoontedieren, lichtgeraakten, taalpuristen en angsthazen.

Joost Oosterwijk


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page