top of page

Beuken tegen die (K) haag!

Bijgewerkt op: 25 aug.

Ik ben in de ‘gelukkige’ omstandigheid dat ik een tuin heb die rijk is aan 130 meter beukenhagen. In ideale omstandigheden hebben de hagen een mooi strak stiekelkopje, maar dat is natuurlijk alleen het geval als ze naar de kapper zijn geweest.

Het laat zich natuurlijk al raden wie de barbier onder de tuinkappers is in ons gezin. We zijn als koppel, op een paar taken na, volledig geëmancipeerd. Ik doe bijvoorbeeld vrijwel nooit de was en mijn vrouw laat de traditioneel ‘zware’ klussen aan mij over.

Vandaar dat ik sinds jaar en dag de tuinbarbier ben. Daarnaast behoren de taken tuindokter en tuininterieurverzorger ook tot de zwaardere klussen. Een klein probleem daarbij is dat ik niet het type dokter, barbier of interieurverzorger ben. Laat staan een combinatie daarvan.

En je weet het aantal meters beukenhaag inmiddels, hieruit blijkt dat onze tuin nogal groot is en dat is in deze uiteraard een extra knelpunt.


Mijn vrouw houdt van een strakke stiekelkop, als het een beukenhaag aangaat, en plant daarom ook het liefste 2x per jaar een afspraak met haar tuinbarbier in. Haar probleem is natuurlijk dat ik deze snoeikunstenaar ben en helemaal niet op deze mega klus zit te wachten.

Vervolgens ontstaat er elke keer een soort spel tussen ons. Ik probeer bijna alles om project beukenhaag elke keer uit te stellen en zij laat me altijd even spartelen, maar zorgt er heel langzaam voor dat mijn bewegingsruimte steeds kleiner wordt.

Ik weet natuurlijk ook wel dat ze dit spel altijd wint, maar ik geef haar altijd goed partij. En als ik mijn verlies aanvaard en met frisse tegenzin aan de slag ga dan heeft het kapper spelen toch wel weer wat leuks. Daarbij komt dat ik ook weet dat het resultaat van mijn noeste arbeid altijd goed is en er veel plezier van heb.

Het uitstellen van grote projecten omdat ze je boven het hoofdt uit dreigen te groeien komt in veel ondernemingen voor. Vaak weet je zelfs al dat het resultaat van zo’n project positief is en toch begin je niet.

Een extra ‘duwtje in je rug’ of ‘gewoon beginnen’ zorgt niet er nu niet voor dat je start. Wat gaat er dan wel voor zorgen?

Nieuwe inspiratie en dus een ander inzicht zorgt er altijd voor dat je project wel van start gaat en dat het resultaat positief is.

Ik ben iemand die kan zorgen voor die nieuwe inspiratie en een positief resultaat in je grote marketingprojecten, alleen moet je wel klaar zijn voor iemand die anders denkt en doet als de meerderheid.

Ik zwem tegen de stroom in en dat brengt resultaat. Als je nieuwsgierig bent geworden kom dan met mij in contact of blijf mijn blogs lezen.

Vanaf dit moment mag je, je ook inschrijven voor de ‘Incorrecte & bijna dagelijkse 40+ tips voor ondernemers’ op mijn website.

Let op! Niet voor gewoontedieren, lichtgeraakten, taalpuristen en angsthazen.

Joost Oosterwijk


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page