top of page

Merck

Klant

Merck Nederland

Jaar

2020-2023

Categorie

Farma

Services

Logo design

Informatie

Digital design

Logo

Merck is sinds 1965 actief in Nederland. Ze zijn een toonaangevend wetenschappelijk en technologisch bedrijf op het gebied van gezondheidszorg, biomedische wetenschappen en hoogwaardige materialen.

 

Ik kreeg de opdracht van de marketing manager van de oncologie afdeling van Merck Healthcare Nederland om een serie van drie logo's te ontwerpen.

 

Deze logo's zouden fungeren als visuele identiteit voor het nieuwe YouTube-kanaal 'Merck Healthcare Nederland', waarbinnen het praten over kanker laagdrempeliger zou moeten worden. De verzamelnaam 'KankerPraat' bestaat uit twee subcategorieën, namelijk 'BlaasPraat' en 'DarmPraat', die zich respectievelijk richten op blaaskanker en darmkanker.

 

Het doel was om een samenhangende familie van logo's te creëren die in lijn waren met de grafische richtlijnen van Merck Healthcare.

 

Lees hieronder hoe het designproces tot stand kwam en bekijk het resultaat.

Design proces uitgelegd

Om ervoor te zorgen dat de drie logo's als een familie zouden aanvoelen en voldoen aan de grafische richtlijnen van Merck Healthcare, moest East District Creative gebruikmaken van de voorgeschreven kleuren en lettertypen. Het designproces begon met het verkennen van de kernboodschap achter elk van de drie logo's. Het was belangrijk om een visueel element te vinden dat het praten over kanker en de unieke focus van elk subonderwerp zou symboliseren.

 

Het uiteindelijke ontwerp van de logo's bevat een praatwolk die het praten over kanker vertegenwoordigt. Dit element verbindt de drie logo's en maakt het gemakkelijk om de onderlinge relatie te herkennen. Verder is de eerste letter van elk logo in spiegelbeeld weergegeven, wat symbool staat voor de afwijkende en 'foute' aard van kankercellen. Deze subtiele ontwerpkeuze benadrukt de focus op kanker en de unieke benadering van het KankerPraat-platform.

De logo's blinken uit in eenvoud, wat zorgt voor een snelle herkenning en een sterke visuele impact. Door zich te houden aan de kleuren en lettertypen van de Merck Healthcare grafische richtlijnen, slaagt East District Creative erin om een samenhangende familie van logo's te creëren die de doelstellingen van de opdrachtgever ondersteunen.

 

Conclusie: De ontwerpen van KankerPraat, BlaasPraat en DarmPraat zijn succesvolle voorbeelden van hoe een reeks logo's kan worden ontworpen om een gemeenschappelijk thema en doel te ondersteunen, terwijl ze tegelijkertijd trouw blijven aan de grafische richtlijnen van een organisatie.

 

Ik heb een samenhangende familie van logo's gecreëerd die zowel visueel aantrekkelijk is als een belangrijke boodschap overbrengt, waardoor het Merck Healthcare YouTube-kanaal een sterke visuele identiteit heeft die een breed publiek aanspreekt.

bottom of page