OOK MARKETING VOOR RETAILERS

1/3

"East District analyseert allereerst de behoefte om vervolgens klanten hun identiteit te laten zien, te ontwikkelen en te omarmen“

Bureau East District

RETAIL MARKETING 

East District heeft marketing strategieën, die grote marketing bureaus gebruiken, tot in de kern geanalyseerd. Vervolgens hebben we vanuit onze identiteit en ervaring, voor 'lokale' ondernemers geschikte en haalbare marketingconcepten ontwikkeld. Wij hebben de overtuiging dat retailers juist in crisis tijden dit concept omarmen en nodig hebben om klaar te zijn voor de volgende stap! Een marketing idee van ons is doktershop.info

Problematiek

"Af en toe een nieuwsbriefje naar onze klanten over het nieuwe product en klaar is kees." 

 

"Doen we er nog een post-je op social media bij en iedereen is weer op de hoogte! Nu maar hopen dat ze weer snel wat gaan kopen."

 

"Er is er niet genoeg aanloop voor de nieuwe collectie, dan gaan we alsnog die brochure laten drukken en versturen" 

"Laatst hebben we onze vaste klanten toch uitgenodigd voor een ladies-avond? Laten we dat nu maar weer doen. En als er te weinig aanmeldingen zijn dan versturen we de uitnodiging gewoon nog een keer en hopen we deze keer op meer aanmeldingen."  

Populaire marketing die je liever vermijdt >> 

Van mislukking naar succes

 

Frustraties van mislukte campagnes zijn ook ons bekend. Een diepgaande analyse en een goed ontwikkeld concept heeft dat veranderd. Onze marketingconcepten zijn nu effectief en gestructureerd. De ervaring en onze metamorfose van mislukking tot succes, is nu jouw gereedschap. Voorkom het tegen de lamp lopen in de toekomst!

 

Een van de concepten is dat de marketing strategieën van de grote jongens, met veel geld en middelen onmogelijk lijken voor een winkel in de buurt. In onze gereedschapskist bieden we haalbare “grote jongens” concepten. De feel and touch van de groten met kleine middelen.

Van kern naar aantrekkingskracht

Voor een meetbaar en succesvol marketingplan kijken we allereerst naar de mens, de ondernemer. Dan naar het concept en haar identiteit, welke doel, welke doelgroep en wat het voor product betreft. Na dit 'onderzoek' weten we wat de unieke kracht is en waar we de aantrekkingskracht neer gaan leggen.

 

Het werken met veel ondernemers heeft laten zien dat de meesten onder 2 categorieën vallen: Het Laisser-faire type en het aan de hand type. Doordat we eerst de mens achter de ondernemer doorzien, bieden we het stappenplan zo vrij of zo begeleid als gewenst. Dan ontwerpen, detailleren en ontwikkelen we het concept, van papier tot uitvoering.

 

BRANDING

1/3

"Wat is het karakter van jouw merk?"

Bureau East District

BRANDING

Je branding een duidelijk en authentiek gevoel geven is niet eenvoudig. Je wilt bij je doelgroep het merkgevoel echt goed overbrengen en de juiste snaar raken. Wij zijn er meesters in om het gevoel van een ander te vertalen in een passend ontwerp in welke vorm dan ook. 

 

Waarom is East District hét bureau 

Wij hebben de ervaring en kennen groothandel en retail. Daarom weten we wat werkt. Door het hebben van dieptekennis en ervaring is East District jouw unieke bureau. Verder beschikken we over de volgende gereedschappen: Goed kunnen luisteren, een bijzonder goed inlevingsvermogen, geduldig zijn, gesprekken kunnen doorzien en doorvoelen en oplossingsgericht.

Deze gereedschappen zijn essentieel om iets te creëren. East District combineert haar gereedschappen optimaal en zorgt altijd voor een verrassend resultaat door ook hier tot de unieke kern van opdrachtgevers te komen. Zo krijg je een huisstijl die laat zien wie de opdrachtgever echt is! We zijn goed in het ontwerpen en her-ontwerpen van je Logo en je huisstijl.

Daarnaast ontwerpen we flyers, brochures, stickers en posters. We maken ook graag advertenties op voor print en voor social media. Ook hebben we veel kennis van e-mail campagnes en webdesign.

 

Software

We werken met Adobe creative cloud: o.a. Illustrator, Photoshop en Indesign. Websites of webshops bouwen we in Wix en Shopify of maar we zijn ook bekend met andere webbuilder software zoals WordPress. Voor e-mail marketing gebruiken we Mailchimp of SendinBlue. We kunnen met veel verschillende software programma's uit de voeten, zodat we altijd kunnen creëren wat we willen.